Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


P1040506.JPG
P1040505.JPG
P1040504.JPG
Meest recente foto's
Uitleg afhangbord
 Gert Harthoorn  Uitleg afhangen  1428x gelezen

Dicke Rijst maakt gebruik van een KNLTB Digitale Afhangbord.

Hoe werkt het digitale afhangbord?
Het digitale afhangbord werkt door middel van een touchscreen (een computerscherm dat je bedient door het met je vinger aan te raken) en een kaartlezer (voor je KNLTB-pasje).
Beide hangen, naast elkaar, in het halletje bij de kleedkamers.

Klik hier voor de gebruikershandleiding


Afhangen:
1.     Tip met je vinger op het scherm op de knop afhangen, vervolgens zal een nieuw venster verschijnen.
2.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “alle vrije banen” (of eerste vrije baan)
3.     Haal de passen van de spelers die willen afhangen door de kaartlezer. (2 voor enkelspel of 4 voor dubbel)
4.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “spelers bevestigen”.
5.     Tip met je vinger op het scherm de baan van je keuze.
6.     Op het scherm volgt de bevestiging van de tijd en baan. De baan is nu afgehangen.
 

Weet je niet meer welke baan en/of op welke tijd je had?
 

Afgehangen:
1.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “afhangen”.
2.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “wanneer speel ik”.
3.     Haal je KNLTB pas door de kaartlezer.
4.     Baan en speeltijd worden getoond.
 

Alternatief:
1.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “afhangen”.
2.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “overzichtbanen”.
3.     Op het scherm kun je zien wanneer je speelt.
 

Wissen van een reservering:
1.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “afhangen”.
2.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “wanneer speel ik”.
3.     Haal je KNLTB pas door de kaartlezer.
4.     Baan en speeltijd worden getoond.
5.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “wissen”.
6.     Haal je KNLTB pas door de kaartlezer.
7.     De reservering is nu gewist.

Voorbeelden afhangsituaties

Voorbeeld 1: Je komt om 19:00 uur op het park. Alle 4 banen zijn bezet. De mensen op baan 4 hebben afgehangen om 18:45 uur, de overige leden op latere tijdstippen. Als je dan direct gaat afhangen, krijg je baan 4 als eerstvolgende beschikbare baan vanaf 19:30 uur te zien. Als je pertinent op een andere baan dan baan 4 wilt spelen, kun je die gewoon kiezen, maar die zullen in dit voorbeeld dan op een later tijdstip beschikbaar komen.

Voorbeeld 2: Je hebt afgesproken om te dubbelen. Je tennismaatjes zijn er nog niet. Je kunt nu niet je pas door de kaartlezer halen om alvast een baan te reserveren. Er moeten minimaal twee verschillende pasjes door de kaartlezer gehaald worden voordat je de baankeuze kunt bevestigen. Je kunt dan gaan enkelen. Wil je dubbelen dan zul je 4 verschillende pasjes door de kaartlezer moeten halen.

Voorbeeld 3: Je hebt met 4 mensen afgesproken, maar opeens blijkt dat er 1 toch niet kan. Als je wilt kun je dan met zijn drieën gaan spelen (het zogenaamde Mexicaantje). Daarom kun je met 3 spelers afhangen. Je moet dan wel direct 3 verschillende pasjes door de kaartlezer halen.

Stel dat je toch wilt dubbelen en een andere vierde speler gaat opbellen of iets dergelijks, dan kan deze vierde speler niet meer bijhangen. Dit zit ingebakken in het systeem. Achtergrond hiervan is dat het niet de bedoeling is om, als er 3 mensen zijn en nummer 4 komt wat later, om dan alvast een baan te “blokkeren” met 3 passen. Beter is dan om de baanreservering die je hebt gemaakt te wissen, zodat anderen kunnen spelen. Je reserveert dan opnieuw zodra de vierde persoon is gearriveerd. Vooral als het druk is op het park, is dat wel zo netjes.

Voorbeeld 4: Je hebt afgesproken om te dubbelen. Je bent met zijn tweeën, de andere twee komen wat later. Jullie beginnen alvast met zijn tweeën en hangen direct af, stel van 19:00 tot 19:45 uur. De anderen komen om 19:15 uur en willen mee gaan dubbelen.

De twee laatkomers kunnen nu op een reservering klikken waardoor de personen getoond worden die op dat moment aan het spelen zijn. De nieuwe spelers halen hun pas door de lezer en klikken op de knop "Bijdubbelen", die dan op het scherm verschenen is. De laatste twee kunnen gewoon gaan meespelen tot 19:45 uur. Je kunt dus bijhangen tot vier personen. Alleen als er al drie personen op dezelfde baan hebben gereserveerd, laat het systeem een vierde bijhanging niet toe, om reden van voorbeeld 3.

Voorbeeld 5: Op alle banen wordt getennist. Op baan 1 en 2 wordt enkelspel gespeeld, op de andere banen wordt gedubbeld. Ondanks het enkelspel heb je nu vrije baankeuze. Je hoeft dus niet verplicht af te hangen op de banen waar enkelspel wordt gespeeld. Het kan immers best zijn dat er over 10 minuten al een baan vrijkomt waar gedubbeld wordt.

Voorbeeld 6: Het is redelijk druk op het park. Bijna alle banen zijn bezet, alleen baan 1 is vrij. Je wilt niet op baan 1 spelen en daarom kies je een andere baan. In feite hang je dan andere mensen af terwijl een baan vrij is. Het bestuur heeft het systeem nu ingeregeld op vrije baankeuze. Het is echter niet de bedoeling om banen te reserveren die al bespeeld worden terwijl andere banen nog vrij zijn. We gaan er vanuit dat de leden hier goed mee omgaan. Blijkt de praktijk anders dan kan het bestuur besluiten het systeem in te stellen op verplichte baankeuze.

Voorbeeld 7: Je staat lekker te tennissen en het is druk op het park. Je wilt je potje afmaken en stuurt 1 van de mensen naar het afhangbord met wat pasjes om snel even het volgende halfuur te reserveren. Dit beruchte doorhangen kan niet. Je krijgt dan een melding op het scherm dat je al een baan gereserveerd hebt (je bent immers nog aan het spelen).

Voorbeeld 8: Je wilt afhangen, maar het systeem ligt eruit. Wat doe je dan? Informeer altijd de systeembeheerder. Maak het verder vooral aangenaam vertoeven op het park door onderling goede afspraken te maken over de baanreservering en tennissen. Los elkaar bij drukte gewoon om de drie kwartier af.

Rest ons te melden dat we hopen dat iedereen goed en sportief gebruik gaat maken van de mogelijkheden en dat de gewenning snel en prettig verloopt.

Succes!

dinsdag 22 januari 2013, 09:27 uur


1
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Contact
 Historie Dicke Rijst
 Jeugd
 Laatste nieuws
 Lid worden en contributie
 Nieuwsbrieven
 Sponsors
 Tennisschool Teus
 Toernooien regio
 Uitleg afhangen
 Van het bestuur
 Wedstrijdverslagen
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd