Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


Belangrijke berichten
8 feb. New Solar Toernooi Woudenberg
23 jan. Het Meubelpartner.nl Open Dubbeltoernooi 2017
21 aug. Foto's Ab Gaasbeek Toernooi
Belangrijke KNLTB berichten
9 maa. Handig! Actueel baanoverzicht zonder inlog
Dicke Rijst 2016 (182).jpg
Dicke Rijst 2016 (181).jpg
Dicke Rijst 2016 (180).jpg
Meest recente foto's
New Solar Toernooi Woudenberg
 Gert Harthoorn  Laatste nieuws  5x gelezen

Van 25 maart t/m 2 april wordt bij 't Schilt in Woudenberg het New Solar Energy Solutions Toernooi georganiseerd. Er kan worden gespeeld in de categorieën 3 t/m 8 DE, HE, HD en GD.

Inschrijven kan tot 13 maart via http://www.toernooi.nl/ 

woensdag 8 februari 2017, 18:23 uur
Het Meubelpartner.nl Open Dubbeltoernooi 2017
 Henk Valkenburg  Laatste nieuws  118x gelezen

De inschrijving voor het voorjaarstoernooi, Het Meubelpartner.nl Open 2017, is inmiddels geopend. Er kan in speelsterkte 3 t/m 8 worden ingeschreven door iedereen die voor 1-1-2018 17 jaar of ouder is. Dit kan tot uiterlijk zondag 19 februari via voorjaarstoernooi:

 

maandag 23 januari 2017, 20:30 uur
Wintercircuit
 Gert Harthoorn  Laatste nieuws  141x gelezen

Het Wintercircuit is weer in volle gang en er zijn al mooie en spannende wedstrijden gespeeld.

Je kunt het Wintercircuit volgen via: Wintercircuit 2016-2016 

donderdag 24 november 2016, 07:09 uur 0 reacties (reageer)
Voorjaarscompetitie 2017
 Henk Valkenburg  Laatste nieuws  113x gelezen
De najaarscompetitie is pas net achter de rug en nu al moet je weer nadenken of je voorjaarscompetitie wil gaan spelen. De inschrijving hiervoor is al geopend en je kan je (liefst weer als team) opgeven tot en met zondag 4 december 2016. Als je geen team hebt kan je jezelf uiteraard ook als reserve opgeven. Naast alle bekende competities zijn er ook diverse nieuwe competitievormen waar je als het goed is al informatie per mail van de KNLTB hebt ontvangen. We noemen ze nog even extra: onder de 35 competitie voor jong volwassenen van 17 t/m 35 jaar op zaterdag vanaf 17.00 uur. De 8/9 competitie voor iedereen die maximaal 2 jaar lid is, op donderdagavond of zondagmiddag. De zomeravondcompetitie, deze is op woensdagavond in mei en juni. De al bekende dubbelcompetities op de vrijdagavond blijven natuurlijk bestaan, maar ook zijn die inmiddels op de zaterdag mogelijk. Kijk dus maar goed welke mogelijkheden er zijn en geef je dan natuurlijk op voor deze leuke vorm van wedstrijden spelen tegen andere tegenstanders! Dit kan door een email te sturen met jouw inschrijving naar hnv3927@hetnet.nl.

Download bestanden
Aanbod Voorjaarscompetitie 2017 133 KB (134x opgehaald)
Data voorjaarscompetitie 2017 39 KB (124x opgehaald)
dinsdag 15 november 2016, 21:14 uur


Foto's Ab Gaasbeek Toernooi
 Gert Harthoorn  Laatste nieuws  311x gelezen

Het Ab Gaasbeek Toernooi 2016 is weer achter de rug en de foto's, die zondag op de finaledag zijn gemaakt, vindt je in de fotogalerij.

Indien je een of meerdere foto's wilt downloaden, klik dan op deze link.

zondag 21 augustus 2016, 23:34 uur 0 reacties (reageer)
Contactgegevens
 Gert Harthoorn  Contact  965x gelezen

T.V. DICKE RIJST – RENSWOUDE
(aangesloten bij de KNLTB)

De Hokhorst 3, 3927 GX Renswoude
tel: 0318 - 572813

Postadres: Platanenlaan 65,
3927 AX Renswoude

secretariaat@dickerijst.nl

 

Streetview

 

dinsdag 22 januari 2013, 09:48 uur
Lid worden en contributie
 Gert Harthoorn  Lid worden en contributie  1116x gelezen

Contributies:

€ 125,00 per jaar senior (excl. 22,50 euro borg voor bardienst)
€ 50,00 per jaar junior

Entreegeld:  
€ 12,50

Inschrijfformulier

Je kunt een inschrijfformulier aanvragen via jeanettevanginkel@hotmail.com. Lever een volledig ingevuld formulier, samen met een recente pasfoto, in bij:
Jeanette van Ginkel. Sportparklaan 13 in Renswoude.

Opzegging van uw lidmaatschap dient u schriftelijk door te geven aan de ledenadministratie of aan de penningmeester voor 1 december.

Zomerlidmaatschap

Tennisliefhebbers kunnen zomerlid worden bij Tennisvereniging Dicke Rijst. Een zomerlid kan voor € 50,00 in de maanden juni, juli en augustus onbeperkt gebruik maken van de tennisbanen. Aanmelden kan bij Ceel Schuurman,  Schras 25 in Ederveen of bel 06-49974892. Na aanmelding ontvangen zomerleden een pasje en kunnen ze de baan op.Download bestanden
Inschrijfformulier 42 KB (1398x opgehaald)
dinsdag 22 januari 2013, 09:45 uur
Uitleg afhangbord
 Gert Harthoorn  Uitleg afhangen  956x gelezen

Dicke Rijst maakt gebruik van een KNLTB Digitale Afhangbord.

Hoe werkt het digitale afhangbord?
Het digitale afhangbord werkt door middel van een touchscreen (een computerscherm dat je bedient door het met je vinger aan te raken) en een kaartlezer (voor je KNLTB-pasje).
Beide hangen, naast elkaar, in het halletje bij de kleedkamers.

Klik hier voor de gebruikershandleiding


Afhangen:
1.     Tip met je vinger op het scherm op de knop afhangen, vervolgens zal een nieuw venster verschijnen.
2.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “alle vrije banen” (of eerste vrije baan)
3.     Haal de passen van de spelers die willen afhangen door de kaartlezer. (2 voor enkelspel of 4 voor dubbel)
4.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “spelers bevestigen”.
5.     Tip met je vinger op het scherm de baan van je keuze.
6.     Op het scherm volgt de bevestiging van de tijd en baan. De baan is nu afgehangen.
 

Weet je niet meer welke baan en/of op welke tijd je had?
 

Afgehangen:
1.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “afhangen”.
2.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “wanneer speel ik”.
3.     Haal je KNLTB pas door de kaartlezer.
4.     Baan en speeltijd worden getoond.
 

Alternatief:
1.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “afhangen”.
2.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “overzichtbanen”.
3.     Op het scherm kun je zien wanneer je speelt.
 

Wissen van een reservering:
1.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “afhangen”.
2.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “wanneer speel ik”.
3.     Haal je KNLTB pas door de kaartlezer.
4.     Baan en speeltijd worden getoond.
5.     Tip met je vinger op het scherm op de knop “wissen”.
6.     Haal je KNLTB pas door de kaartlezer.
7.     De reservering is nu gewist.

Voorbeelden afhangsituaties

Voorbeeld 1: Je komt om 19:00 uur op het park. Alle 4 banen zijn bezet. De mensen op baan 4 hebben afgehangen om 18:45 uur, de overige leden op latere tijdstippen. Als je dan direct gaat afhangen, krijg je baan 4 als eerstvolgende beschikbare baan vanaf 19:30 uur te zien. Als je pertinent op een andere baan dan baan 4 wilt spelen, kun je die gewoon kiezen, maar die zullen in dit voorbeeld dan op een later tijdstip beschikbaar komen.

Voorbeeld 2: Je hebt afgesproken om te dubbelen. Je tennismaatjes zijn er nog niet. Je kunt nu niet je pas door de kaartlezer halen om alvast een baan te reserveren. Er moeten minimaal twee verschillende pasjes door de kaartlezer gehaald worden voordat je de baankeuze kunt bevestigen. Je kunt dan gaan enkelen. Wil je dubbelen dan zul je 4 verschillende pasjes door de kaartlezer moeten halen.

Voorbeeld 3: Je hebt met 4 mensen afgesproken, maar opeens blijkt dat er 1 toch niet kan. Als je wilt kun je dan met zijn drieën gaan spelen (het zogenaamde Mexicaantje). Daarom kun je met 3 spelers afhangen. Je moet dan wel direct 3 verschillende pasjes door de kaartlezer halen.

Stel dat je toch wilt dubbelen en een andere vierde speler gaat opbellen of iets dergelijks, dan kan deze vierde speler niet meer bijhangen. Dit zit ingebakken in het systeem. Achtergrond hiervan is dat het niet de bedoeling is om, als er 3 mensen zijn en nummer 4 komt wat later, om dan alvast een baan te “blokkeren” met 3 passen. Beter is dan om de baanreservering die je hebt gemaakt te wissen, zodat anderen kunnen spelen. Je reserveert dan opnieuw zodra de vierde persoon is gearriveerd. Vooral als het druk is op het park, is dat wel zo netjes.

Voorbeeld 4: Je hebt afgesproken om te dubbelen. Je bent met zijn tweeën, de andere twee komen wat later. Jullie beginnen alvast met zijn tweeën en hangen direct af, stel van 19:00 tot 19:45 uur. De anderen komen om 19:15 uur en willen mee gaan dubbelen.

De twee laatkomers kunnen nu op een reservering klikken waardoor de personen getoond worden die op dat moment aan het spelen zijn. De nieuwe spelers halen hun pas door de lezer en klikken op de knop "Bijdubbelen", die dan op het scherm verschenen is. De laatste twee kunnen gewoon gaan meespelen tot 19:45 uur. Je kunt dus bijhangen tot vier personen. Alleen als er al drie personen op dezelfde baan hebben gereserveerd, laat het systeem een vierde bijhanging niet toe, om reden van voorbeeld 3.

Voorbeeld 5: Op alle banen wordt getennist. Op baan 1 en 2 wordt enkelspel gespeeld, op de andere banen wordt gedubbeld. Ondanks het enkelspel heb je nu vrije baankeuze. Je hoeft dus niet verplicht af te hangen op de banen waar enkelspel wordt gespeeld. Het kan immers best zijn dat er over 10 minuten al een baan vrijkomt waar gedubbeld wordt.

Voorbeeld 6: Het is redelijk druk op het park. Bijna alle banen zijn bezet, alleen baan 1 is vrij. Je wilt niet op baan 1 spelen en daarom kies je een andere baan. In feite hang je dan andere mensen af terwijl een baan vrij is. Het bestuur heeft het systeem nu ingeregeld op vrije baankeuze. Het is echter niet de bedoeling om banen te reserveren die al bespeeld worden terwijl andere banen nog vrij zijn. We gaan er vanuit dat de leden hier goed mee omgaan. Blijkt de praktijk anders dan kan het bestuur besluiten het systeem in te stellen op verplichte baankeuze.

Voorbeeld 7: Je staat lekker te tennissen en het is druk op het park. Je wilt je potje afmaken en stuurt 1 van de mensen naar het afhangbord met wat pasjes om snel even het volgende halfuur te reserveren. Dit beruchte doorhangen kan niet. Je krijgt dan een melding op het scherm dat je al een baan gereserveerd hebt (je bent immers nog aan het spelen).

Voorbeeld 8: Je wilt afhangen, maar het systeem ligt eruit. Wat doe je dan? Informeer altijd de systeembeheerder. Maak het verder vooral aangenaam vertoeven op het park door onderling goede afspraken te maken over de baanreservering en tennissen. Los elkaar bij drukte gewoon om de drie kwartier af.

Rest ons te melden dat we hopen dat iedereen goed en sportief gebruik gaat maken van de mogelijkheden en dat de gewenning snel en prettig verloopt.

Succes!

dinsdag 22 januari 2013, 09:27 uur
Tennislessen
 Gert Harthoorn  Tennisschool Teus  987x gelezen

Hoi,
ik ben Teus de Koning ben 26 jaar oud en woon in Veenendaal. Daar woon ik samen met Cindy van Roekel en mijn hond Luna. In mijn dagelijkse leven ben ik tennisleraar en in mijn vrije tijd besteed ik veel aan sporten. Dus het is zowel mijn werk als mijn hobby. Totaal geef ik nu al 7 jaar tennisles en vind ik nog steeds geweldig om te doen, want ik vind het leuk om mensen een hoop te leren en daardoor mensen meer plezier te laten beleven in tennis.

Als u interesse heeft voor tennislessen hoor ik het graag.
E-mail: info@tennisschoolteus.nl
Tel Mobiel: 06 - 19 73 09 49


Prijzen

Lesvormen:    Senioren
18 lessen á 25 minuten       1 persoon                     € 360
18 lessen á 50 minuten       1 persoon                     € 680

18 lessen á 25 minuten       2 personen                   € 180
18 lessen á 50 minuten       2 personen                   € 360

18 lessen á 50 minuten        4 personen                  € 180

Jeugdlid schrijft zich in voor:
18 lessen voor € 125  (1 keer per week)
36 lessen voor € 190  (2 keer per week)

€ 20 per maand (1 keer per week)

€ 30 per maand (2 keer per week)

 

 

dinsdag 22 januari 2013, 08:56 uur
Historie Dicke Rijst
 Gert Harthoorn  Historie Dicke Rijst  868x gelezen

 

 

Boerderij Dicke Rijst 

Het ontstaan van de naam "Dicke Rijst"

Op de avond van de eerste november 1970 was de bovenstaande hofstede al niet veel meer dan een ruïne, deuren en kozijnen waren verdwenen, door het dak had de wind vrij spel. Ook in 1970 groeide het rijshout nog dik langs wat eens een oude Hessenweg was, een wagenspoor getrokken door Duitse marskramers op weg naar Amsterdam. Met recht droeg de historische bouwval dan ook nog zijn naam: De Dicke Rijst. 500 of nog meer jaar geschiedenis stond dan ook op die koude novemberavond.

Dijkenrijs is de naam die voor het eerst in 1436 in een leenregister voorkomt. Eigenaren waren leden van het geslacht van Culenborgh. In 1609 erfde baron van Hamel. Via huwelijk kwam de hoeve in bezit van het geslacht van Reede. In 1739 stierf de laatste van Reede die gehuwd was met Maria Duyst van Voorhout. Zij erfde de Dicke Rijst. In 1754 overleed zij.

De gemeente Renswoude verwierf de Dicke Rijst in 1972 in eigendom. In de tussenliggende periode behoorde het aan het geslacht Taets van Amerongen. Deze eigenaren bezaten niet steeds hetzelfde pand. Voor 1400 was er een houten boerderij die afbrandde, daarna in de 15e en 16e eeuw een uit kloostermoppen opgetrokken hofstede en in de 18e eeuw werd de Dicke Rijst gebouwd die op 1 november 1970 nog duidelijk herkenbaar was als een ooit welvarende Saksische boerderij.

De eigenaren bewoonden de boerderij nooit, zo min bewerkten zij de grond, dat deden de bewoners. Uit de archieven komen de namen Reyners, Tijmensen, Hendriksen, Overeem, van Ginkel, van de Fliert en als laatste van Wilgenburg. Later op die avond van de eerste november 1970 waren daar de verwoestende vlammen.

Zomaar, heel plotseling, weg de oude hofstede, weg plannen voor restauratie of inpassing in de nieuwbouw. Helemaal weg?

Ja, want de zanderige kinderspeelplaats ligt nu op de plek waar de boerderij stond.

Neen, want ook is er een vastgelegde herinnering, oude prenten en schilderingen, de geschiedenis in documenten en archieven… én de naam!

De oude Hessenweg werd het Dicke Rijst laantje en aan de noordkant van waar zo lang de hoeve stond kwam een tennisclub: Dicke Rijst Renswoude.

maandag 21 januari 2013, 17:05 uur
1
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
 Contact
 Historie Dicke Rijst
 Jeugd
 Laatste nieuws
 Lid worden en contributie
 Nieuwsbrieven
 Sponsors
 Tennisschool Teus
 Uitleg afhangen
 Van het bestuur
 Wedstrijdverslagen
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
2 Maart - 12 Maart
 Meubelpartner.nl Open Dubbeltoernooi

24 Maart - 24 Maart
 Finalewedstrijden Wintercircuit

 Competitie teams 
Senioren
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Dames
 Zaterdag Gemengd